Twee homo’s en een kinderwens

Samson en Gert zijn niet zomaar pleegouders. Ze hebben een hele grote kinderwens en zouden het liefst hun eigen kind willen grootbrengen en opvoeden. Tijdens het voogdijschandaal over een gekaapte Belgische zuigeling, worden zij een internationale bekendheid als zij getuigen in de zaak tegen de koopouders.

Tot zolang zij nog niet hun grote droom hebben kunnen bereiken zetten zij hun tanden in de opvang en opvoeding van pleegkinderen. Een van de pleegkinderen die zij hebben opgevangen is oudste dochter. Helaas was de situatie in hun huis minder stabiel dan de heren aanvankelijk deden voorkomen. Hysterisch gilt Gert door de telefoon dat hij met een onmogelijke puber te maken heeft. Bovendien heeft hij altijd geld tekort. Financiële donaties lijken het tekort alleen maar groter te maken. De situatie escaleert en oudste dochter wordt zomaar op straat gezet. Bijzonder Jeugdzorg (België) wordt ingeschakeld en oudste dochter komt in een opvang voor meisjes terecht.

Het staat als een paal boven water, dat als de homo’s gewoon de verzorging en opvoeding hadden aangekund, Bureau Jeugdzorg Groningen geen grond had gehad om met hun terreur door te gaan.
Oudste dochter is weer teruggehaald naar Nederland en heeft enige tijd in diverse opvanghuizen verbleven. Zij is nu 25 jaar en woont al enkele jaren op zichzelf.